Logo Logo
Jaro, čas na změnu
  • 06.11.2021
  • jaro, domov,

Když zima pomine a přichází jaro, tak s ním často přijde i spousta změn, které děláme. Je to samozřejmě spojené i se změnou počasí a množstvím aktivit, které můžeme venku provozovat. Proč však toto období nevyužít a neudělat i pár změn u vás doma? V našem článku se dozvíte, proč a jak byste to měli udělat!

Jaro, čas na změnu

Jaro, čas na změnu

Projdeme si, proč je zrovna jaro nejlepším obdobím na podobné změny, jaké jsou typické prvky a nosné myšlenky jarní atmosféry a jak můžete během pár jednoduchých kroků oživit váš domov a naladit jej na jarní atmosféru.

Proč zrovna na jaře?

Opět je to tím, že s jarem se probouzí příroda. Množství zeleně, tepla a sluníčka je proto ideální chvíle k tomu oživit i vaši domácnost. Svěží vítr tak vyžene pochmurnou a chladnou atmosféru zimy a naladí vás na nejkrásnější roční období.

Typické jarní prvky

Barva je určitě jedním z parametrů, který bude hrát při změně zásadní roli. Opět se můžeme inspirovat v přírodě, kde vše ožije zelení a dalšími barvami kvetoucích rostlin. Nejčastější a nejoblíbenější jarní barvy jsou tedy žlutá, oranžová, fialová, modrá a zelená. Tyto barvy se tedy rozhodně mohou promítnout v jarní dekoraci, která může být od stolní dekorace až po tematické velikonoční dekorace. Nedílnou součástí jarní dekorace jsou rozhodně květiny, které dokážou každý prostor ihned oživit. Dle velikost je můžete dát na stůl, do regálu, za okno nebo rohu pokoje. Vždy však dbejte, zda je rostlina teplomilná nebo stínomilná.

Uměla květina v květináči

Závěsy, ubrusy a další tkaniny jsou dalšími prvky, které mohou oživit atmosféru pokoje. K tomu slouží i nádherné jarní vzory v podobě květin a listů, které mohou látky velmi jednoduše oživit. Neměli byste prostor však přeplácat, protože nosnou myšlenkou jara je svěží vítr. Celkový dojem pokoje, bytu či celého domu by měl být čistý a provzdušněný.

Změny v interiéru

Už v předešlé části jsme si prošli pár možnostmi, jak vznést jaro do vašeho domova. Pojďme si však ukázat ještě konkrétnější příležitosti, jak velice jednoduše a efektivně oživit interiér bytu či domu.

Již jsme nakousli květiny, které neodmyslitelně k jaru patří. Nemusí však jít pouze o okrasné květiny, které fungují jako estetická dekorace. Doporučujeme zasadit si vlastní bylinky, které můžete pěstovat klidně za oknem. Domácí tymián, pažitka, bazalka nebo rozmarýn vám nabídnou jednak čerstvou a rychlou možnost ochucení vašich jídel, ale taktéž funguje jako dekorace a prostor oživující zeleň.

Také závěsy jsme již zmínili, které s květinovými nebo listovými vzory dokáže osvěžit, a přitom zútulnit téměř každý pokoj. Nehodí se však do každého stylu bydlení a je tak potřeba vybírat obezřetně. Záclony a závěsy ale nejsou jedinými textiliemi, které můžete obměnit. Ložní prádlo, potahy polštářů, deky a plédy mohou taktéž velmi jemně, a přitom efektivně změnit nádech a atmosféru v pokoji.

Samozřejmě největší změnu dokáže asi udělat změna nábytku. Nemyslíme tím však, abyste vyměnili kompletní nábytek. Nová sedací souprava však dokáže během chvilky naprosto změnit atmosféru, a pokud si ji pořídíte například v pastelové barvě, tak vám svěží vítr zaručujeme. Nesmíme zapomenout na stěny, které nabízejí jednoduchou a rychlou změnu. Ať už je to pověšení obrazu či nalepení tapety. Během chvilky tak dostane pokoj jarní nádech. Samozřejmě můžete taky změnit kompletní barvu stěn. Jestliže jste už našli inspiraci a hledáte portál se širokou nabídkou nábytku, dekorací a doplňků, které oživí váš domov, tak doporučujeme srovnávač decorise.cz

Závěr

A jsme na konci našeho článku, ve kterém jsme si ukázali pár jednoduchých kroků, kterými můžete velmi efektivně změnit atmosféru vašeho domova a naladit jej na jarní atmosféru. Věříme, že díky našemu článku už přesně víte, jak dostat domů svěží vítr!