Logo Logo
Jak vybrat aromadifuzér
  • 28.12.2021
  • aromadifuzér,

Aromadifuzér je domácím příslušenstvím, které se těší čím dál větší oblibě. Využití nachází i v kancelářích či jiných prostorech, ve kterých dokáže jednoduše navodit harmonickou atmosféru.

Jak vybrat aromadifuzér

Jak vybrat aromadifuzér

Nejprve se podíváme na to, jak aromadifuzér vlastně funguje a z jakých částí se skládá. Následně si projdeme typy aroma difuzérů, jejich vlastnosti a alternativy. Mrkneme na kritéria výběru nového aromadifuzéru a rozebereme si detailněji nejdůležitější faktor. Pojďme na to!

Jak funguje aroma difuzér

Aroma difuzér je zařízení, které dokáže rozptylovat aroma esenciálních olejů, přičemž se skládá z několika částí. První částí je nádoba na vodu, ve které se nachází ultrasonický motor. Tento motor roztahuje aromatické látky do okolí. Druhou částí je horní část, ve které se nachází otvor, přes který se aroma rozptýlí. Aromadifuzér je vhodný i pro bezmála celou domácnost a ani děti či zvířata s ním nemají problém. Aroma difuzér lze regulovat a mnohdy použít jako svítící aromalampa.

Aroma difuzér je vhodný jak do bytu a domu, tak i do kanceláří a garáži. Díky svým rozmanitým designům a integrovanému osvětlení může velmi jednoduše zapadnout jako součást dekorace pokoje.

Typy aromadifuzérů

Důležité je také to, jaký máte difuzér. Aroma difuzéry se dělí do několika kategorií:

  • Aromatické lampičky – ty jsou lehké a skladné. Aroma lampy používají parafínové tyčinky, které aroma zahřejí na teplotu 160 °C. Jsou vhodné na místnosti o velikosti 20–40 metrů čtverečních.
  • Aroma difuzéry – tyto difuzéry rozptylují éterické oleje, čímž se uvolňují vonná esence do vzduchu. Aroma difuzér je vhodný do místnosti o velikosti 80–300 metrů čtverečních.
  • Aromatické šampony – Aromatické šampony dodávají vůni do vzduchu, ale nejsou určeny pro aromaterapii a obsahují alkohol.
  • Aroma tyčinky – Aroma tyčinky se dají koupit v obchodě, přičemž fungují tak, že se rozpouštějí ve vodě a uvolňují esenci do vzduchu. Aroma tyčinky jsou ideální pro cestování, avšak nejsou vhodné pro aromaterapii.

Ať už se vám líbí jakýkoliv typ aromadifuzéru, tak vám doporučujeme navštívit srovnávač decorise.cz, ve kterém naleznete širokou nabídku různých typů lamp, difuzérů či tyčinek.

DOMO DO9216 aroma difuzér s podsvícením a časovačem

Kritéria výběru

Aroma difuzér je jeden z nejčastěji používaných prostředků pro vytvoření krásného, harmonického a voňavého interiéru. Hodí se do každé místnosti, ale zejména do ložnice či obývacího pokoje. Aromadifuzér spolu s osvětlením, bohatými barvami a pravidelnou údržbou vašeho bytu dokáže vytvořit útulnou atmosféru, ve které se budete cítit skvěle. Navíc má pozitivní vliv na náš zdravotní stav a je ideálním pomocníkem zdravotnických zařízení, kde nesmí být žádné nežádoucí vůně. Aromaterapeutické oleje se používají k léčbě nemocí a k relaxaci. Aroma difuzér by měl splňovat následující kritéria:

  • design a styl difuzéru
  • typ difuzéru
  • objem nádoby na vodu
  • délka provozu na jednu náplň
  • možnost čištění a údržby

Objem nádoby a výdrž náplně

Aroma difuzéry jsou v současnosti velmi oblíbeným doplňkem domácnosti. Abyste si ale vybrali ten správný, je dobré znát některé parametry. Mezi hlavní body, které byste měli zvážit, patří objemy nádobek a délka fungování aromadifuzéru na jednu náplň. Aroma difuzéry se liší podle toho, zda nabízí menší nebo větší objemy, dále zda si můžete sami navolit konkrétní dobu fungování.

Aroma difuzér je navíc velmi snadné používat, stačí nalít vodu a do nádoby si nasypat délku aromaterapie vaší volby. Je vhodný pro užití jako relaxační prostředek pro miminka, pro seniory nebo klienty ústavní péče. Aromaterapie je navíc velmi účinná proti stresu, protože pomáhá uvolnit napětí, což je důležité pro každého člověka. Objem nádoby aroma difuzéru je velmi důležitý faktor, protože určuje, jak dlouho bude vůně difuzér rozptylovat, přičemž objemy nádob variují od 150 ml do 1 500 ml.

Závěr

A jsme na konci našeho článku. Aromadifuzér má plno pozitivních vlastností, které zlepšují fyzickou i psychickou pohodu všech v domácnosti. Při výběru je mnoho faktorů jako design či integrované světelné dekorace subjektivních. Dbejte tedy hlavně na to, aby měl aroma difuzér dostatečně velkou nádobu a při pracování nehlučil.